2014. szeptember 26., péntek

Lányszoba - Nosztalgikus vagy modern legyen?

NOSZTALGIKUS

A nosztalgikus hangulatot több olyan stílus is képes előhívni, mely a régi idők hangulatát próbálja megidézni. A hangsúly a megidézésen van, hisz pontosan visszaadni úgysem lehet. Mások a ma élő emberek, megváltozott a világ, benne a szűkebb és tágabb környezetünk. A jelenkor világától való hangulati elmenekülés igénye nem új-keletű, pl. a barokkot követő rokokó időszaka is válaszreakcióként értelmezhető. 
A nosztalgikus hangulat tetten érhető a:
  • Finom, nőies anyag és formaválasztásban, a szabálytalanra való törekvésben (szemben a mai precíz, geometrikus és letisztult stílusokkal)
  • A természetes anyagok és színek kedvelésében (szemben a mai ipari technikával, a műanyaggal és a vibráló színek felhasználásával)
  • Az összhangra, harmóniára való törekvésben (szemben a rohanással, a szétszórtsággal)
  • A régmúlt idők emlékeinek tiszteletében és felhasználásában (szemben a felhalmozással, a  mindig új és újabb megszerzésével)

Nosztalgikus hangulatú kiegészítők - lányszobába

Az itt szereplő textilkiegészítők a jobb oldali képekre kattintva fellelhetők, megrendelhetők!

 MODERN

A gyerekszoba a lakás egyik legvidámabb, legkarakteresebb, legszínesebb helyisége lehet. Egy kis lakás a lakásban, ahol a lakó/lakók színpreferenciája meghatározó kiindulópontja lehet a gyerekszoba-hangulat kitalálásának, megtervezésének. A színhasználatban és a formai megjelenítésben a határ a csillagos ég, szinte kötöttségek nélkül szárnyalhat a fantázia, természetesen az alapvető lakberendezési funkcionális és esztétikai szabályok betartása mellett.

Modern lányszobába illeszthető kiegészítők

Az itt szereplő textilkiegészítők a jobb oldali képekre kattintva fellelhetők, megrendelhetők!